[NHL] Stars vallen ver terug

De Dallas Stars begonnen het seizoen goed met vijf overwinningen uit zes wedstrijden, maar vallen nu sterk terug met drie nederlagen op rij. Vannacht was divisierivaal Los Angeles Kings met 5-2 te sterk voor de ploeg uit Texas.

De Kings kwamen na ruim drie minuten spelen op voorsprong door een powerplay-goal van Dustin Brown. De Stars kwamen na zestien minuten spelen nog wel op gelijke hoogte via Brad Richards, maar daarna namen de Kings de controle over de wedstrijd.

In de tweede periode scoorden Alex Ponikarovsky en Wayne Simmonds voor de Kings en deze klap kwamen de Stars niet meer te boven. Tot overmaat van ramp maakte verdediger Willie Mitchell shorthanded de 4-1, waarna goalie Kari Lehtonen gewisseld werd. De vorig seizoen van de Atlanta Thrashers overgekomen Fin begon het seizoen zeer sterk maar moest in de laatste twee wedstrijden negen goals toestaan en stopte slechts tachtig procent van de schoten op doel.

Op dat moment was de wedstrijd al gespeeld. Brandon Segal maakte voor de Stars nog wel de 4-2 en de ingevallen en de ingevallen goalie Andrew Raycroft deed het goed door alle schoten te stoppen, maar het mocht niet meer baten. Justin Williams vergrootte de pijn nog door de 5-2 in het lege net te maken nadat Raycroft zijn doel had verlaten voor een extra aanvaller.