D'Ambrosio zeer dicht bij F1-stoeltje 2011

Jérôme Ambrosio is zeer dicht bij een Formule 1-stoeltje bij Virgin Racing in 2011. Het Nieuwsblad weet vandaag te melden dat de Belg bijna het benodigde sponsorgeld bijeen heeft en dat hij zodra de resterende euro's binnengestroomd zijn een contract kan tekenen.

"Ongeveer 95% van het pakket dat nodig is om Jérôme D'Ambrosio naar de F1 te brengen is er," zei Renault-teambaas en de baas van Gravity Sport Management Eric Boullier. "De resterende 5% is een kwestie van dagen. Dan stappen we naar Virgin Racing, het team dat ons in september al een concreet voorstel deed voor 2011 en ook de renstal bij wie Jérôme de afgelopen drie Grands Prix een deel van de vrije trainingen reed. Ook bij Virgin - en hun sponsors - willen ze zo snel mogelijk weten waar ze voor volgend jaar aan toe zijn."

Dat D'Ambrosio zo dicht bij een stoeltje voor 2011 is komt doordat de Belg in Singapore, Japan en Zuid-Korea de eerste vrije training met een Virgin reed. "In drie keer anderhalf uur heeft Jérôme het hele Virgin-team voor zich gewonnen. Iedereen is er in de wolken omdat hij zich zo vlot integreerde, iets wat weinig rijders kunnen," ging Boullier verder.

"Bovendien toonde hij ook op de baan dat hij het tempo van zijn veel meer ervaren teammaat Timo Glock aankon. Het is logisch dat Jérôme op nummer één staat bij Virgin om de ploegmaat van Glock te worden. Nog een beetje onderhandelen en we zijn er helemaal uit. Ik zou graag nog voor de laatste race van dit seizoen (Abu Dhabi, red.) een getekend contract op zak hebben."