Electronic Arts ontslaat personeel

Meer dan honderd medewerkers zijn door uitgever Electronic Arts op straat gezet. Dat hebben verschillende professionals uit de game-industrie tegenover de website Gamesindustry aangegeven. Electronic Arts laat weten dat het om 'seizoensgebonden ontslagrondes' gaat nu de productie van games als Medal of Honor, Need for Speed: Hot Pursuit, The Sims 3 en Fifa 11 achter de rug is. EA heeft wereldwijd 7900 mensen in dienst, van wie er 5500 in ontwikkelingsstudio's werken.

"Omdat de werkzaamheden voor onze grote games zijn afgerond, is het logisch dat de grootte van de teams hierop wordt aangepast. Dit is een normaal verschijnsel en noodzakelijk om het bedrijf gezond te houden", aldus een woordvoerder tegenover Gamesindustry. De uitgever wil geen verdere details naar buiten brengen, maar EA Canada en EA Black Box, de gamestudio's achter NBA Elite en Skate 3, zouden het zwaarst getroffen zijn. Daarnaast zou het onlangs uitgekomen EA Sports MMA bijzonder slecht verkopen, waardoor de uitgever veel geld zou mislopen.

Het is niet de eerste keer dat Electronic Arts een groot aantal werknemers ontslaat. Vorig jaar werd er bij de uitgever voor 72 miljoen euro bezuinigd waardoor meer dan 1500 werknemers op straat kwamen te staan.


Submitter:  Bron: Novum