Financiële problemen NAC houden aan

Het blijft op financieel gebied onrustig in Breda. Volgens Bernard Ouwerkerk is er bij NAC een machtsstrijd gaande tussen diverse financiers.

NAC zegt nog geld tegoed te hebben van geldschieter Jan Hoppen, aldus Omroep Brabant. Het gaat om een miljoen euro waarmee de sponsor en projectontwikkelaar nog niet over de brug wil komen en de betalingstermijn is verlopen. Volgens Ouwerkerk ligt een machtsstrijd tussen verschillende financiers en bestuur ten grondslag aan het probleem. Inzet is wie de club in de toekomst moet gaan leiden.

Begin deze maand werd bekend dat NAC een schuld heeft van 4,2 miljoen euro. Op dit moment loopt NAC vijf ton achter met het betalen van de huur aan de gemeente Breda. De gemeente maakt zich nog geen zorgen en verwacht dat de club de huur eind deze maand weer op orde heeft.

Intussen claimt NAC ook nog geld van de gemeente. De verbouwing van het stadion is veel duurder uitgevallen dan verwacht en volgens de club ligt dat voor een deel aan de aanbesteding van de gemeente. NAC wil in totaal 600.000 euro zien. Volgens Ouwerkerk heeft de verbouwing van negen miljoen euro tot nu toe 1.250 nieuwe stoelen opgeleverd. "Magertjes", vindt de interim-directeur.