Rechtbank onderzoekt lekken griffier

De rechter-commissaris van de rechtbank in Den Bosch gaat de komende dagen twee griffiers horen over het mogelijk lekken van informatie in een strafzaak. Een griffier zou informatie hebben gelekt aan verdachten in de zaak over een fatale schietpartij in Den Bosch. De rechtbank heeft de zaak donderdag aangehouden en terugverwezen naar de rechter-commissaris, die de griffiers gaat verhoren.

De Telegraaf berichtte donderdag over het lek. In de krant zei de advocaat van een van de verdachten dat het erop lijkt dat de vrouwelijke griffier besprekingen tussen rechters doorspeelde aan verdachten, onder wie de cliënt van de raadsman.

De verdediging had de rechtbank in Den Bosch donderdag tijdens de behandeling van de zaak verzocht de zaak aan te houden en de rijksrecherche opdracht te geven een onderzoek te starten. Het tweede verzoek is afgewezen, omdat de rechtbank daartoe niet bevoegd is.

De zaak draait om een schietpartij in april vorig jaar in de wijk Kruiskamp. Bij het incident raakte een 25-jarige man uit Den Bosch zwaargewond. Hij overleed later op de dag aan zijn verwondingen. De afgelopen dagen werd de zaak tegen vier verdachten behandeld door de rechtbank. Volgende week vrijdag gaat de zaak weer verder.