Massa: "Ferrari kan ook constructeurstitel nog pakken"

Volgens Felipe Massa maakt Ferrari nog een goede kans op de constructeurstitel in de Formule 1. Met nog twee races te gaan heeft de renstal uit Maranello 52 punten achterstand op Red Bull Racing, maar heeft ze in Fernando Alonso wel de leider in het coureurskampioenschap.

Massa bereidt zich momenteel in São Paulo voor op zijn thuisrace op Interlagos. De Braziliaan heeft veel vertrouwen in een goede afloop. "Onze kansen in beide kampioenschappen zien er na de afgelopen drie Aziatische races een stuk beter uit. Het is nog steeds mogelijk het constructeurskampioenschap te winnen en Fernando heeft nu de leiding gepakt in het coureurskampioenschap, dus we doen volop mee," zegt Massa op de site van Ferrari.

De Braziliaan beseft dat met name het constructeurskampioenschap lastig gaat worden, omdat Red Bull sterk voor de dag komt. "We weten dat we hard moeten werken en vooral moeten proberen onze prestaties op de zaterdag te verbeteren. De kwalificatie is nog steeds ons zwakke punt, terwijl Red Bull heel sterk is in het neerzetten van één snelle ronde."

Vorig jaar was Red Bull erg sterk in Brazilië, maar volgens Massa hoeft dat niets te betekenen. "Vergeet niet dat Ferrari van 2006 tot 2008 hier het beste team was."