K1-vechter Badr Hari nog in de cel

K1-kickbokser Badr Hari heeft de nacht doorgebracht in de cel. De al maanden wegens zware mishandeling gezochte professionele vechter meldde zich woensdag bij de politie in Amsterdam. Hij is direct aangehouden en zit nog vast. Volgens een woordvoerder van de politie wordt hij donderdag verhoord.

Badr Hari wordt verdacht van het mishandelen van een portier van de Amsterdamse club Blinq bij het Leidseplein in februari. Aanleiding zou zijn dat de portier Badr Hari en drie vrienden de toegang weigerde, omdat ze niet zouden voldoen aan kledingvoorschriften.

De Marokkaans-Nederlandse vechter ontkent iedere betrokkenheid. Hij was naar eigen zeggen naar Marokko gevlucht om tot rust te komen. Hij meldde zich woensdag volgens zijn advocaat om een verklaring af te leggen.

Vorige week werd bekend dat de bewuste portier niet van plan is aangifte te doen tegen Badr Hari. Hij beweerde tegenover AT5 door de politie onder druk te zijn gezet om een verklaring tegen de verdachte af te leggen. Hij zegt hem echter nog nooit te hebben gezien.

De politie kan de voormalig wereldkampioen in het in Azië erg populaire K1 in eerste instantie drie dagen vasthouden. Daarna moet worden getoetst of de verdenking zo zwaar is dat hij langer vastgezet kan worden.