Sauber: "Geen problemen met onervaren rijdersduo"

Peter Sauber heeft er geen moeite mee om volgend seizoen met twee redelijk onervaren rijders in de Formule 1 te rijden. De Zwitserse teambaas laat dit jaar Kamui Kobayashi zijn eerste volledige seizoen rijden, terwijl in 2011 de Mexicaanse debutant Sergio Perez naast de Japanner in het team plaats zal gaan nemen.

Sauber heeft er geen moeite mee dat hij zo weinig ervaring opstelt, omdat hij dit jaar een ervaren rijder aan Kobayashi gekoppeld had. Het grootste issue dit jaar was volgens de Zwitser de onbetrouwbare auto in het begin van het jaar. "Met een rookie en met Pedro, die vele jaren niet geracet had, scoorden we in de eerste acht races één punt. In de volgende acht races scoorden we er 36," zei Sauber tegen Autosport.

"Met een betrouwbare auto, versnellingsbak en motor zou het mogelijk moeten zijn geweest om ook in het eerste deel van het seizoen 36 punten te scoren. Met een rookie en - ik hou niet van dit woord - oude rijder hadden we in een goede positie kunnen verkeren."

Sauber is gecharmeerd van Kobayashi die als rookie met zijn aanvallende rijstijl dit jaar al vele coureurs in heeft gehaald. "Ik ben positief verrast over Kamui. Hij heeft als rookie veel meer punten behaald dan de ervaren rijder. Ik ben er van overtuigd dat hij volgend jaar nog een stap kan maken," zei Sauber die er van overtuigd is geraakt dat rookies enorm bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van de sport.