"Zie de toekomst van Groningen positief tegemoet"

FC Groningen won met alle moeite van ADO Den Haag. De dode spelmomenten bracht de ploeg van Pieter Huistra de zege.

"We begonnen met de wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen in het achterhoofd", zei Huistra op de website van de club. "Daar begonnen we te flauwtjes en dus hebben we dat benadrukt. Wat dat betreft zijn we uitstekend begonnen. We kregen meteen twee kansen en konden direct druk zetten."

"Tegen ADO Den Haag zie je wel dat onze speelwijze risico's oplevert. We willen voetballen en laten zien wat we kunnen. Ondanks het feit dat ADO kansen heeft gehad, heb ik een goed gevoel over de eerste helft. De spelers waren er mee bezig, zaten er bovenop en toonden durf."

"De tweede man kwam op het middenveld echter te makkelijk aan het voetballen en daaruit ontstonden voor Den Haag juist de kansen. Na de 2-1 hebben we deze keer goed doorgevoetbald en het resultaat daarvan is de 3-1. Gonzalo Garcia heeft zijn rol in het team uitstekend ingevuld en het was mooi te zien dat Danny Holla bijna de negentig minuten kon volmaken. We hebben keihard gewerkt. En in de rust had niemand het idee dat het niet meer zou lukken. Ik constateer dat er nog rek in de ploeg zit en zie de toekomst dan ook positief tegemoet", concludeerde Huistra.