'Horrortandarts' ontkent werk in Spanje

'Horrortandarts' Ben V. ontkent dat hij weer een praktijk is begonnen in het Spaanse Marbella. "Ik ben toch niet gek", heeft hij woensdag gezegd tegen de Wereldomroep.

Woensdag werd bekend dat volgens het Openbaar Ministerie de in Nederland veroordeelde tandarts in Spanje gewoon weer aan het werk is. V. is in Nederland twee jaar geleden veroordeeld voor mishandeling en oplichting. Hij was in 2001 al onbevoegd verklaard als tandarts, maar ging in louche praktijken gewoon verder onder de identiteit van zijn tweelingbroer, die ook tandarts is. Hij boorde kiezen kapot, trok onnodig tanden en liet noodzakelijke behandelingen achterwege. V. heeft volgens het OM een op Nederlandse gepensioneerden gerichte praktijk geopend in Marbella. De 'horrortandarts' zou via een advertentie in huis-aan-huisbladen nieuwe patiënten werven. De onbevoegde tandarts zou in Spanje al behandelingen hebben uitgevoerd. Of daarbij ook slachtoffers zijn gevallen is niet bekend. De Nederlandse justitie heeft via Spaanse collega's de inspectiediensten in Marbella gewaarschuwd, die de zaak bekijken.

Zijn advocaat stelt dat de man gewoon in Nederland verblijft en niets weet van de advertentie. De raadsvrouw wil een gesprek met het Openbaar Ministerie en zegt te overwegen namens V. een schadeclaim in te dienen wegens reputatieschade.