Lange Frans: "Schieten geeft rust"

Vorige week stond het AT5-programma Awick in het teken van Lange Frans. Tegen presentator Frank Awick sprak de rapper toen enthousiast over de nieuwe hobby van hem en zijn vrouw: schieten.

"We zijn er net mee begonnen en gaan er nu fanatiek mee verder. Het geeft zo'n rust, het is geweldig!", aldus Lange Frans.

Het echtpaar kwam op de schietbaan terecht via een vriend, die de sport al langer beoefent. Volgens Lange Frans heeft vooral zijn vrouw Daniëlle er talent voor. "Je moet tussen je hartslagen in proberen te schieten, omdat het anders de baan van je schot beïnvloedt. Zo ver was ik zelf nog niet, maar Daniëlle lukt dat al wel."

Volgens de laaiend enthousiaste rapper kan weinig tippen aan het gevoel dat schieten je geeft. "Op het moment dat je door die loop staat te kijken, ben je nergens anders meer mee bezig. Dat hebben we allebei ervaren. Het is een soort meditatie."

Een week na de uitzending werd Daniëlle met haar moeder gearresteerd toen ze in overspannen toestand verhaal wilde halen bij Baas B. Ze beschuldigt de oud-compagnon van haar man van oplichting. In de auto van de twee vrouwen werd een geladen pistool gevonden. Ze zijn inmiddels weer vrij, maar zijn nog wel verdachte.