Opnieuw vrijspraak voor wurgmoord Alphen a/d Rijn

De 41-jarige Jacob G. is opnieuw vrijgesproken van de moord op Tamara Wolvers in 2006. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde woensdag in hoger beroep dat er onvoldoende bewijs is. De rechtbank kwam in juli 2008 tot dezelfde conclusie.

Het Openbaar Ministerie had 14,5 jaar cel geëist. Justitie stelde dat G. het 28- jarige slachtoffer heeft geprobeerd te wurgen, haar heeft gestoken en uiteindelijk laten stikken door een plastic tas over haar hoofd te trekken en vast te snoeren.

Wolvers werd in juli 2006 met een mes in haar borst gevonden in de woning van haar ouders in Alphen aan den Rijn. Ze was drie keer gestoken met het mes voordat ze stikte. De vrouw had een plastic tas over haar hoofd en een kabelbinder om haar keel. De Alphense woonde tijdelijk in het huis aan de Maasstraat. Haar ouders waren met vakantie.

Op de vloer naast het slachtoffer werden afdrukken van slippers aangetroffen, die volgens het OM van G. zijn. Ook werden op het lichaam en de badjas van het slachtoffer haren en ander DNA-materiaal van G. gevonden, stelt justitie. Het gerechtshof achtte dit echter niet bewezen. De rechtbank oordeelde ook al dat al het bewijs ondersteunend is en dus alleen vrijspraak kan volgen. Het OM had in hoger beroep onder meer de sporen op de badjas opnieuw laten onderzoeken.

Het motief voor de misdaad is onbekend. G., die met een tante van Wolvers getrouwd is geweest, ontkent de moord te hebben gepleegd.