Vloet: "Spelers hadden maagproblemen"

Wiljan Vloet koesterde gisteren het punt dat N.E.C. Nijmegen tegen Roda JC haalde. De oefenmeester gaf na afloop van de wedstrijd tegen Eredivisie Live aan dat veel van zijn spelers met buikloop kampten en dat hij hierdoor voor de aftrap weinig vertrouwen in een goede afloop had.

"Het was in de pauze niet te harden in de kleedkamer. Iedereen zat op de wc. Het rook zo onfris dat ik de kleedkamer maar ben uitgelopen. Veel spelers hadden last van de maag, dus wat dat betreft ben ik extra gelukkig met het punt," zei Vloet die zag dat de stand bij rust 0-0 was en dat er na 90 minuten de 1-1 eindstand op de borden prijkte.

Het uitvallen van John Goossens was evenwel een domper voor de Nijmegenaren. "Hij heeft een blessure opgelopen, waarschijnlijk door het vele vocht dat hij verloren heeft op het toilet. Dan krijg je eerder spierblessures. Het is zijn hamstring, de ernst moeten we nog afwachten."

"Het is te hopen dat we een toilet in de bus hebben, maar het belangrijkste is dat er een luchtverfrisser is," zei Vloet die de trip van Kerkrade naar Nijmegen vreesde. Of die vrees gegrond was is niet bekend.