Badr Hari heeft zich gemeld

De voor zware mishandeling gezochte K1-vechter Badr Hari komt naar verwachting deze week terug naar Nederland.

Dat bevestigt zijn manager Simon Rutz tegen AT5 naar aanleiding van een tweet van organisator It's Showtime, waarvan Rutz eigenaar is. "We hebben goede berichten dat Badr later deze week terug is", aldus Rutz.

Maandagavond liet It's Showtime op Twitter weten dat Hari onderweg is naar Nederland. Hari's advocaat Bénédicte Ficq liet dinsdagochtend nog weten het bericht "te bevestigen noch te ontkennen."

Badr Hari wordt door de politie gezocht in verband met de zware mishandeling van een portier van club Blinq op het Kleine Gartmanplantsoen in februari van dit jaar. Hij is hoofdverdachte in die zaak.

De K1-vechter ontkent dat hij iets met de zaak te maken heeft, maar vluchtte wel naar Marokko.

De portier van Blinq liet afgelopen weekend nog weten dat hij door de politie onder druk is gezet om aangifte te doen tegen Hari. Volgens hem was de vechter op de bewuste avond niet in de club. 

Update 13:10 uur

De gezochte K1-kickbokser Badr Hari meldt zich woensdagmiddag bij de politie. Dat meldt K1-organisator It's Showtime. Badr Hari zou een portier van een club in Amsterdam hebben afgetuigd en was naar Marokko gevlucht. De eigenaar van It's Showtime Simon Rutz is ook de manager van de Marokkaans-Nederlandse vechter.

De advocaat van Badr Hari, Bénédicte Ficq, en Rutz waren niet direct bereikbaar voor een toelichting. Tegenover AT5 zei Rutz al wel dat Badr Hari tussen 16.00 uur en 18.00 uur het hoofdbureau van de Amsterdamse politie aan de Elandsgracht binnen zal lopen.

Anderhalve maand geleden liet Badr Hari - die in de in Azië mateloos populaire vechtsport K1 bekendstaat om zijn vuige spel - weten naar Marokko te zijn gegaan om rust te pakken. Hij ontkent betrokken te zijn bij de mishandeling van een portier van club Blinq in februari.

De portier beweerde overigens zaterdag tegenover AT5 dat Badr Hari niets met zijn mishandeling te maken zou hebben. De portier zou door de politie onder druk zijn gezet om tegen hem te getuigen, maar hij zou Badr Hari nog nooit hebben ontmoet.

De politie noemde het vreemd dat Badr Hari volgens de portier die avond niet aanwezig was bij de club. "Dit past niet in het beeld dat we op het moment hebben van wat er die avond zou zijn gebeurd."

Update 23:38 uur

De voor zware mishandeling gezochte K1-vechter Badr Hari heeft zich rond 17.30 uur gemeld op het hoofdbureau van de politie aan de Elandsgracht.

De politie liet eerder weten de K1-vechter te zullen aanhouden.

Hari zat de afgelopen maanden in Marokko, naar eigen zeggen om tot rust te komen. Hij is hoofdverdachte van de zware mishandelingvan een portier van Club Blinq op het Kleine Gartmanplantsoen in februari van dit jaar. Zelf ontkent hij elke betrokkenheid. Ook de portier zegt dat Hari niets met de mishandeling te maken had. Hij zou onder druk zijn gezet door de politie om aangifte te doen tegen de vechter.

Manager Simon Rutz laat Badr Hari niet vallen. Dat zei hij vandaag tegen AT5.

"De afgelopen tijd vormt de zwarte bladzijde uit zijn leven, maar als manager laat ik hem niet vallen."

"Het is een hele turbulente tijd voor hem geweest. Ik denk dat het allemaal een beetje teveel voor hem werd en dat hij dacht: ik pak het vliegtuig en ga aan het strand zitten", aldus Rutz. "Blijkbaar was hij er nu klaar voor om zich wel bij de politie te melden."

Net voordat de mishandelingszaak in de openbaarheid kwam, werd Hari tijdens een gevecht in de ArenA gediskwalificeerd omdat hij zijn tegenstander Hesdy Gerges vol in het gezicht schopte terwijl deze al op de grond lag.

Als het aan Rutz ligt, pakt Hari binnenkort zijn sportieve carrière weer op. "Als hij schuldig is, moet hij straf krijgen, maar voor mij is hij nog steeds een voorbeeld voor velen."


Badr Hari in actie. (Foto: Novum)