Zvonareva heeft geen kind aan Jankovic

Vera Zvonareva heeft de WTA Tour Championships in Doha geopend met een simpele overwinning op Jelena Jankovic. De Russin had geen kind aan haar Servische opponent en won met 6-3, 6-0.

In de eerste ronde van het officieuze wereldkampioenschap komen de beste acht tennissters van de wereld uit in twee poules van vier. De andere wedstrijd in de witte groep gaat tussen de Belgische Kim Clijsters de Wit-Russische Victoria Azarenka.

Zvonareva schoot uit de startblokken en overrompelde Jankovic in Qatar van meet af aan. Ze plaatste een vroege break en kreeg bij 5-3 op de service van haar tegenstander twee setpunten. Jankovic slaagde erin die weg te werken, maar kon niet verhinderen dat de nummer twee van de wereld daarna de set professioneel uitserveerde.

Toen Zvonareva in de eerste game van de tweede set meteen weer door de service van Jankovic brak, was het verzet van de nummer acht van de plaatsingslijst definitief gebroken. De tweede set eindigde in 6-0. De finalisten van vorig jaar, de gezusters Williams, ontbreken deze editie. Zvonareva's beste resultaat op de Masters is een finaleplaats in 2008.