Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 43

Ook dit jaar zal FOK!sport weer verslag brengen over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

Melbourne Heart speelde afgelopen weekend doelpuntloos gelijk tegen Gold Coast United. Rutger Worm stond bij de thuisploeg in de basis en kreeg in de 74e minuut een gele kaart. Bij de bezoekers begon Bas van den Brink in de basis. Ondanks het gelijkspel steeg Gold Coast een plek en staat het nu derde met 15 punten uit tien wedstrijden. Melbourne bezet de zesde plaats.

Koploper Adelaide United won thuis met 3-0 van Wellington Phoenix. Sergio van Dijk stond in de aanval bij Adelaide en zorgde in de 71e minuut voor de opeingstreffer. Central Coast Mariners, met Patrick Zwaanswijk in de gelederen, ging wederom onderuit. Ditmaal werd de uitwedstrijd bij Brisbane Roar met 2-0 verloren. In de Australische A-League staat Central Coast inmiddels vierde met 15 punten uit negen duels.

In de Deense competitie was Tim Janssen wederom trefzeker voor Esbjerg fB in de uitwedstrijd tegen FC Midtjylland die in 2-2 eindigde. Net voor tijd zorgde de Nederlander voor de gelijkmaker. Esbjerg fB staat in de competitie tiende  met veertien punten uit drie duels.

Moestafa El Kabir was afgelopen weekend opnieuw trefzeker in de Zweedse competitie. De aanvaller van Mjällby scoorde in de uitwedstrijd tegen Kalmar FF. Het doelpunt van onze landgenoot was echter niet genoeg voor de overwinning. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Met Jeremy Bokila in de basis, speelde SV Zulte Waregem doelpuntloos gelijk bij Lierse SK waar Roel van Hemert niet tot de selectie behoorde. Zulte Waregem staat inmiddels twaalfde in de Belgische competitie en een dag na het gelijkspel werd bekend dat coach Bart de Roover als trainer de laan werd uitgestuurd.

Landskampioen RSC Anderlecht, met Mbark Boussoufa in de basis, won zondagavond met 2-0 van Westerlo. De treffers werden gescoord door Romelu Lukaku en Lucas Biglia. Club Brugge kon zondag opnieuw niet overtuigen. De formatie van Adrie Koster ging onderuit bij Lokeren. De uitnederlaag was alweer het vijfde verlies voor de Bruggelingen. Jeremy Tavarel maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Brugge, waar Ryan Donk een kwartier voor tijd inviel, beëindigde het duel met tien man na twee gele kaarten voor Vadis Odjidja-Ofoe.

In de Engelse Premier League won Sunderland afgelopen weekend met 1-0 van Aston Villa. Het enige doelpunt van het duel was een eigen treffer gemaakt door Villa-verdediger Stephen Dunne. Boudewijn Zenden mocht bij Sunderland in de slotfase nog invallen. Wigan Athletic behaalde afgelopen zaterdag voor eigen publiek een driepunter tegen Wolverhampton Wanderers dat de wedstrijd met tien man eindigde. Het werd 2-0 voor de ploeg, waar Ronnie Stam inviel.

Newcastle United, met Tim Krul onder de lat, boog bij hekkensluiter West Ham United een 1-0-achterstand om in een 1-2-zege. Newcastle steeg naar plaats negen met elf punten uit negen wedstrijden. West Ham heeft er maar zes.

Afgelopen week werd bekend dat Marvin Emnes voor een maand is verhuurd aan Swansea City. Bij zijn debuut afgelopen zaterdag tegen Leicester City kwam hij gelijk tot scoren. Emnes, die als invaller het veld inkwam, was verantwoordelijk voor de 1-0, Scott Sinclair bepaalde in de slotfase de eindstand op 2-0. Dorus de Vries stond onder de lat bij Swansea, terwijl Kemy Agustien net als Emnes inviel.

In de npower championship won Doncaster Rovers, met Shelton Martis in de basis, met 2-0 thuis van Sheffield United. Doncaster staat in de stand inmiddels elfde met negentien punten uit elf duels.

In de npower league 2 verloor Shrewsbury Town FC met een nipte 4-3 bij Chesterfield. Na 62 minuten spelen stond de thuisclub nog met 4-0 voortoen Shrewsbury een eindsprint inzette. Het was echter niet genoeg om er nog een punt uit te halen. Benjamin van den Broek viel bij de bezoekers in.

In Schotland verloor Celtic, met Glenn Loovens in de basis, op eigen terrein van Glasgow Rangers. Het werd 1-3 voor de regerend landskampioen dat nu als enige club zonder puntverlies in Schotland is.

Red Bull Salzburg won met 0-1 van Wacker Innsbruck. In de 46ste minuut maakte Zarate de enige treffer. David Mendes da Silva speelde de gehele wedstrijd mee. Door de overwinning klimt Salzburg naar de zesde plek in de Oostenrijkse competitie.

In Italië verloor Monza met 0-1 van Lumezzane. Al in de derde minuut kwam de ploeg op achterstand en kwam deze nimmer te boven. Stefano en Cedric Seedorf begonnen beide in de basis, maar Stefano werd na 48 minuten gewisseld. Monza zakt door de nederlaag naar de zestiende plek.

In Polen verloor Levski Sofia uit van Litex Lovech. Dustley Mulder speelde de gehele wedstrijd mee. Seringho Greene deed ook lang mee, maar moest in de 90ste minuut plaatsmaken voor landgenoot Andewele Slory. Ondanks het verlies blijft Sofia bovenaan staan in de competitie.

St. Gallen ging thuis kansloos ten onder met 1-3 tegen FC Basel. Tim Bakens stond de gehele wedstrijd in het veld. Sandro Calabro kwam in de 82ste minuut in het veld. Gallen blijft in Zwitserland op de 9de plek staan.