Van Marwijk verrast door nominatie FIFA-prijs

Bert van Marwijk had niet verwacht dat hij genomineerd zou worden voor de FIFA-prijs voor Trainer van het Jaar 2010.De wereldvoetbalbond maakte dinsdag de genomineerden bekend en de Nederlandse bondscoach zag op Teletekst plotseling zijn eigen naam erbij staan.

"Nee echt, ik wist nergens van. Het is dat jij me nu belt om me te feliciteren, maar dat is feitelijk de eerste bevestiging die ik krijg", reageert Van Marwijk tegen Sport Promotion.

Afgelopen zomer kreeg Van Marwijk vanuit de hele wereld waardering voor zijn prestatie met het Nederlands elftal. "Dat werd een maand geleden ook bevestigd op het FIFA-congres in Madrid, door collega-coaches en technische rapporten van de FIFA. Dat voelde goed, ondanks de verloren finale." Naast Van Marwijk zijn ook Louis van Gaal, Sir Alex Ferguson en José Mourinho genomineerd.

"Ik kan me slechtere lijsten voorstellen", aldus de bondscoach, die niet bezig is met de afloop. "Dat heeft geen enkele zin met dit soort verkiezingen." Bij de spelers maken onder meer Arjen Robben en Wesley Sneijder kans op de prijs, net als zeven spelers van wereldkampioen Spanje.