Blizzard gepikeerd door Dota-game Valve

De naam van het strategiespel Dota 2 wordt volgens gamestudio Blizzard Entertainment ten onrechte gebruikt door concurrent Valve. "Wij waren erg verbaasd toen we het nieuws te horen kregen", zegt game-ontwikkelaar Rob Pardo van Blizzard tegen de website Eurogamer.

"Dota is bedacht door fans van Blizzard-games," licht Pardo toe. "Het is raar dat Valve het nodig acht om de naam op een vervolg van deze gratis modificatie te plakken. We begrijpen er niets van. Valve staat juist bekend als een bedrijf dat gamefans een warm hart toedraagt."

Dota 2 is het onofficiële vervolg op Defence of the Ancients, een populaire mod voor de Blizzard-game Warcraft III. Het speltype is door fans van de Warcraft-serie bedacht en gratis te downloaden. Dota was zelfs zo populair dat de Zweedse dj Basshunter de muziekhit 'Vi sitter i Ventrilo och spelar Dota' (Wij zitten in Ventrilo en spelen Dota) wijdde aan de game. Dota 2 wordt echter een volwaardige game die volgend jaar in de winkel komt te liggen.

Op de Blizzcon-beurs, die afgelopen weekeinde in Amerika plaatsvond, werd bekendgemaakt dat Blizzard zelf ook aan een Dota-modificatie voor Starcraft II werkt. Deze wordt op een later moment gratis aan spelers van de strategiegame aangeboden. Naast Dota komt Blizzard opvallend genoeg ook met een modificatie die gebaseerd is op Valves game Left 4 Dead. In Left 2 Die moeten twee spelers samenwerken om 's nachts zombies te verslaan en overdag de rustplaatsen van de zombies te vernietigen. Blizzard heeft in totaal vier officiële modificaties voor Starcraft II aangekondigd, te weten Dota, Left 2 Die, het puzzelspel Bejeweled en Iron Chef waarin de speler ingrediënten moet verzamelen voor een recept.