"Doellijntechnologie leidt tot PlayStation-voetbal"

De voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA Michel Platini blijft zich tot het einde verzetten tegen camera's op de doellijn. De Fransman ziet meer in de extra scheidsrechters die achter de achterlijn staan en het hele strafschopgebied in de gaten moeten houden.

Extra camera's of zelfs een hawk-eye systeem zoals in het tennis is een gruwel voor Platini. "Dan krijgen we PlayStation-voetbal. We moeten de arbiters op andere manieren helpen," zei een uitgesproken Fransman op de site van de Schotse voetbalbond. "Eén arbiter is onvoldoende, niet in het huidige tijdsgewricht met twintig camera’s bij elke wedstrijd. Misschien moet je een beetje masochist zijn om scheidsrechter te worden in het voetbal. Bij tennis wordt de umpire geholpen door twaalf paar ogen."

Platini vindt het jammer dat de scheidsrechters vaak als zondebok gezien worden. "Wij als UEFA, maar ook de clubs en spelers hebben de verantwoordelijkheid om respect te tonen voor hun werk. Zelf kunnen ze daar ook een bijdrage aan leveren. Toen ik als speler een keer luidruchtig verhaal ging halen, kreeg ik meteen de gele kaart voorgehouden. Was dat niet gebeurd, dan zou hij zijn autoriteit hebben verloren en zou ik het zo weer doen."