'Aliens geven kuiken vier poten'

Vandaag bereikte ons weer een vreemd verhaal uit Australië. Een boer aldaar heeft afgelopen week ontdekt dat een van zijn kuikens twee extra poten aan zijn achterwerk heeft. Kevin Horner uit Noonamah verdenkt buitenaardse wezens ervan iets te maken hebben met de twee bonuspootjes van Drumstick, zoals de boer het beestje inmiddels heeft genoemd.

Drumstick, die zo wordt genoemd door zijn onverklaarbaar stel extra ledematen, is afgelopen woensdag uit zijn ei gekropen. Net op die dag reed Horner door Wycliffe Well. Dit gebied is volgens de kenners de UFO-hotspot van Australië.

"Ik heb nog nooit gehoord van een vierpotige kip", verklaart de 59-jarige boer. "Laat staan dat ik er eentje heb gezien. Ik heb door de jaren heen zo'n honderdduizend kippen gefokt, maar nog nooit eentje met vier poten. Toen ik het voor het eerst zag, dacht ik dat die poten toebehoorden aan een dood kuiken."

"Ik denk dat het is gevormd uit een ei met een dubbele dooier", gaat hij verder. "Misschien is het wel niet zo ongewoon, maar ik heb zoiets nog nooit eerder gezien." De boer werd dan ook eerst voor gek versleten toen hij voor het eerst vertelde over het beestje. "Ik vertelde het aan mijn vrouw, en die vroeg meteen: 'Wat heb je gedronken?' In de kroeg zeiden ze dat ik waarschijnlijk goede drugs had gebruikt."

Drumstick wordt gelukkig goed opgenomen in de groep. Hij zal ook nooit op een bord belanden, maar wordt liefdevol gehouden als huisdier.


Inderdaad, een vreemde vogel...