Beenhakker: "Been blijft bij Feyenoord"

Mario Been blijft trainer van Feyenoord. Dit heeft Leo Beenhakker, technisch directeur van Feyenoord, vanochtend op een persconferentie bekendgemaakt.

"Wat gisteren gebeurd is dat kan niet, dat mag niet, maar is wel gebeurd," begon Beenhakker zijn verhaal. "Je kan urenlang analyseren wat er mis is gegaan. Dat is met alle betrokkenen gedaan, maar je verandert er niks aan."

Vervolgens liet Beenhakker weten dat iedereen achter Been, die zijn positie na de enorme zeperd tegen PSV (10-0) ter discussie stelde, staat. "Mario begon zelf de discussie door zichzelf kwetsbaar op te stellen. Je kan het nog hebben over met moment waarop het gebeurde, maar het getuigt ook van openheid."

"De Raad van Commissarissen (RvC), de leiding en de directie heeft laten weten er niet aan te denken om wijzigingen door te voeren in de staf. Vanochtend hebben we nog een gesprek gehad en er geen moment aan gedacht om de trainer de laan uit te sturen."

Beenhakker besloot met de woorden: "Nogmaals, het kan en mag niet, maar is wel gebeurd. Ook wij zijn aangeslagen, maar over drie dagen moeten we weer op de been staan. Dan staat namelijk het duel tegen VVV-Venlo op het programma, dat om 21:00 uur begint."