Pegasus Sports rekent op WorldTour ticket

In november wordt door de UCI de tickets foor de WorldTour uitgedeeld. Op 1 november krijgen vijftien teams te horen dat zij in de nieuwe competitie mogen rijden, waarna er drie weken later nog drie formaties worden toegevoegd.

Momenteel zijn tien teams, waaronder Rabobank, al zeker van een plaatsje. De nieuwe Australische formatie Pegasus Sports is ook vol vertrouwen dat het één van de resterende acht plaatsen krijgt toegewezen, waarop ook Vacansoleil aast.

"Ik zou teleurgesteld zijn wanneer we er geen krijgen," vertelde teammanager Shaun White van Pegasus Sports tegen Cyclingnews. "Ik denk dat wij het beste wielerland ter wereld zijn. De afgelopen jaren zijn we wereldkampioen geworden in elke discipline, of het nu op de weg, de baan, op de BMX of op de mountainbike is. We staan op de vierde plaats van de wereldranglijst. We hebben geen ProTour team, terwijl er landen zijn met drie. We sluiten aan bij de strategie van de UCI om de sport te mondialiseren. Ik denk dat Australië een WorldTour-team verdient."