Vrouw Lange Frans gewapend naar Baas B

Een zakelijke ruzie tussen rappers Lange Frans en Baas B. is gisteravond geëscaleerd toen de echtgenote van Frans Frederiks met geladen pistool op weg was naar Baas B. oftewel Bart Zeilstra. Dit weekend was de ruzie ook al online te volgen via Twitter.

Daniëlle van Aalderen was samen met haar moeder onderweg naar Zeilstra. Een anonieme tipgever belde de politie dat ze een geladen pistool bij zich hadden. Voor de twee de kleine rapper konden bereiken, werden ze aangehouden.

Van Aalderen geeft Baas B. al langer de schuld van de financiële problemen die Frederiks heeft. Zo was er een enorme belastingschuld. Frederiks en Zeilstra gingen vorig jaar uit elkaar na diverse hits te hebben gescoord. Ongeoorloofd wapenbezit leidt overigens tot minimaal drie maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf.

Lange Frans zei vanochtend in de radioshow van Giel Beelen dat hij de actie niet zag aankomen. Wel vertelde hij dat hij zijn vrouw altijd blijft steunen. Frederiks zegt verder dat het pistool niet van hem was.