Tieners doodgeschoten op feestje

Bij een overval op een feestje in een particuliere woning in de Mexicaanse grensplaats Ciudad Juarez zijn vrijdagavond dertien jonge mensen doodgeschoten en vijftien verwond. De daders kwamen in drie auto's en begonnen bij de overval rond 23.00 uur meteen te schieten, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

De slachtoffers zijn 14 tot 20 jaar oud. Van de gewonden was de jongste een kind van 9.

De politie vond op de plaats van het delict zeventig patroonhulzen. De kogels hoorden bij machinepistolen die populair zijn bij drugsbendes. De daders wisten te ontkomen en er is nog niemand gearresteerd.

Vorige week zondag werden bij overvallen op twee woningen in Ciudad Juarez negen mensen doodgeschoten: zeven op een feestje en twee in een ander huis in de buurt. De politie heeft in die zaak nog geen verdachten of mogelijke motieven genoemd.

Ciudad Juarez ligt aan de grens met de Verenigde Staten, tegenover El Paso in Texas. Het geweld in de stad is door een machtsstrijd tussen drugskartels van Sinaloa en Juarez sterk toegenomen. Dit jaar werden er al meer dan tweeduizend mensen vermoord.


(Foto: Novum)