CDA-politicus gemolesteerd in kroeg

Hubert Mackus, fractievoorzitter van het CDA in Nederweert, is vrijdagnacht in een café in elkaar geslagen. De 32-jarige politicus werd geslagen en geschopt en liep verwondingen aan zijn oogkas, zwellingen op zijn hoofd en veel blauwe plekken op. De politie heeft twee mannen uit Nederweert aangehouden als verdachte, meldt een woordvoerder.

"Een man vroeg: jij bent toch Mackus die de hennepteelt wil aanpakken?", vertelt een geschrokken Mackus zaterdag. "Maak je maar weg anders stamp ik je helemaal in elkaar, zei hij daarna." Toen hij hiervan melding maakte bij de café-eigenaar, kwam de man uit Nederweert op hem af en sloeg hem tegen de grond.

"Ik voel me duizelig en misselijk en ga maandag naar het ziekenhuis", zegt Mackus. "Dit gaat je niet in de koude kleren zitten. Mijn oog is dik, mijn lip is kapot en ik heb veel blauwe plekken."

Volgens Mackus, die ook directeur is van het CDA in Limburg, woont de dader op het woonwagenkamp in Nederweert. "Ik voel mij gesterkt in mijn standpunt om criminaliteit rond illegale hennepteelt tegen te gaan, ook vanwege het brandgevaar en de onderwereldfiguren."

Het incident vond plaats rond 01.30 uur. Ook de andere man die werd aangehouden zou op het woonwagenkamp wonen, maar wat zijn rol was, is onduidelijk.


Hubert Mackus (Foto: Novum)