'Vrouw met gsm te zien in film uit 1928'

Het bewijs voor tijdreizen lijkt eindelijk te zijn gevonden. In de film 'The Circus' is duidelijk een vrouw te zien met een mobiele telefoon aan haar oor. Niets bijzonders natuurlijk, ware het niet dat de film uit 1928 stamt.

De ontdekking werd gedaan door ene George Clarke, die het zwartwitte clipje vond op een 'behind the scenes' van de Charlie Chaplin-film. De mobiel bellende vrouw is te zien tijdens het bijwonen van de première in het Manns Chinese Theatre in Hollywood. Er is duidelijk een lange, in het zwart geklede vrouw te zien met een zwarte hoed die het meeste van haar gezicht bedekt. Tegen haar oor houdt ze iets dat alleen kan worden omschreven als mobiele telefoon, zo concludeert Clarke.

"Ze praat erin terwijl ze alleen over straat loopt", verklaart hij in het filmje. "Ik heb de film ruim een jaar bestudeerd. Ik heb het aan meer dan honderd mensen laten zien en zelfs getoond op een filmfestival. Tot nu toe heeft niemand kunnen verklaren wat die vrouw aan het doen is."

"Mijn enige theorie is, net als die van vele anderen, vrij simpel", vervolgt hij. "Ze moet een tijdreiziger zijn met een mobiele telefoon. Bekijk het zelf en geef zelf je eigen conclusie."


De bewuste scène. De vrouw komt rond 2'40