Randy Quaid zoekt asiel in Canada

Randy Quaid en zijn vrouw Evi hebben in Canada gesmeekt om een vluchtelingenstatus. De acteur en zijn echtgenote werden donderdagmiddag gearresteerd in Vancouver. De Amerikaanse autoriteiten zijn op zoek naar de twee, die maandag niet op kwamen dagen in een rechtbank in Santa Barbara in Californië.

Evi smeekte de Canadese immigratiedienst om hen niet uit te leveren. "Onze levens zijn in gevaar. Randy is acht goede vrienden verloren. Zij zijn onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen." Evi verwijst naar acteurs als Heath Ledger en David Carradine.

Ledger stierf in januari 2008 als gevolg van een overdosis die hij per ongeluk had ingenomen. Carradine hing zichzelf vorig jaar op in een kledingkast in Thailand. Volgens de Quaids zijn de acteurs echter om het leven gebracht door 'de moordenaars van Hollywood'. "We hebben het idee dat wij de volgende zijn."

Randy Quaid, die te zien was in films als Independence Day en National Lampoon's Vacation, vertelt dat hij en zijn vrouw een nieuw leven willen opbouwen in Vancouver. Ook hoopt de 60-jarige zijn acteercarrière weer uit het slop te trekken. Berichten dat het echtpaar naar Canada is uitgeweken om vervolging in de Verenigde Staten te ontlopen, spreekt Randy tegen.

Het echtpaar moest in Amerika voorkomen op verdenking van vandalisme. In september werden Randy en Evi opgepakt in een woning in Californië, waar ze zonder toestemming verbleven. Ze zouden daar voor vijfduizend dollar schade hebben aangericht. De Quaids beweerden dat ze de eigenaars waren van het pand, maar het huis staat al ruim drie jaar op naam van iemand anders.