Stewards geven Schumacher waarschuwing

De stewards van de Grand Prix van Zuid-Korea hebben Michael Schumacher een waarschuwing gegeven voor het ophouden van Rubens Barrichello tijdens de kwalificatie. De Braziliaan ondervond uiteindelijk geen hinder van de actie van de Duitser omdat hij met de Williams op het nippertje doorging naar Q3.

Schumacher zou zijn voormalige teamgenoot opgehouden hebben in bocht 10 en bocht 14, terwijl Barrichello in een vliegende ronde zat. Hij wees er in een interview dan ook op dat de bolides uitgerust zijn met spiegels en dat daar gebruik van moet worden gemaakt.

De stewards gaven evenwel een iets andere uitleg. "De stewards zijn in tegenstelling tot het team van mening dat auto nummer 9 (Barrichello) niet in een snelle ronde zat. Het is uiteindelijk de verantwoordelijkheid van de rijder om te letten op auto's die dichterbij komen door te letten op de spiegels, blauwe vlaggen en de lichten," zo verklaarden de stewards.

Teamgenoot van Schumacher bij Mercedes Grand Prix Nico Rosberg ontsnapte ook aan een straf omdat hij in het laatste deel van de kwalificatie Fernando Alonso opgehouden zou hebben. Ook Robert Kubica kwam zonder straf weg, omdat niet bewezen kon worden dat hij Adrian Sutil opgehouden had.