Meer racefietsen, minder mountainbikes verkocht

De verkoop van racefietsen in Nederland is in de eerste maanden van dit jaar licht gegroeid, meldt brancheorganisatie Bovag vrijdag bij de start van de Bike Motion Benelux-beurs in Utrecht.

In de eerste acht maanden werden 22.000 racefietsen verkocht, 5 procent meer dan een jaar geleden. Volgens Bovag, die zich baseert op een onderzoek van marktonderzoekbureau GfK, is de populariteit van de racefiets mede te danken aan de massale belangstelling voor de start in Nederland dit jaar van de Giro d'Italia en de Tour de France.

De belangstelling voor mountainbikes neemt daarentegen af. In de eerste acht maanden van dit jaar daalde de verkoop met 6 procent tot 35.300 exemplaren, waarbij de daling het grootst was in het goedkopere prijssegment.

Volgens Bovag werden in de onderzochte periode in totaal 157.000 fietsen uit het sportieve segment verkocht, waaronder 7.000 sportieve e-mountainbikes.

Accell Group nv, eigenaar van fietsmerken als Koga-Miyata, Batavus en Sparta, wil in de aanloop naar de trading update op 16 november geen reactie geven op het Bovagrapport.