Afellay: "Geweldige tijd bij PSV gehad"

Eerder vandaag maakte PSV bekend dat Ibrahim Afellay zijn contract met de Eindhovenaren niet zal verlengen. De middenvelder gaf aan het erg naar zijn zin gehad te hebben, maar liet ook weten klaar te zijn voor de volgende stap.

"Ik heb een geweldige tijd gehad bij PSV en speel hier nog steeds met plezier," liet Afellay op de website van zijn zaakwaarnemer, Rob Jansen, weten. "Maar als voetballer wil je het liefst het hoogst haalbare bereiken. Ik vind dat de tijd nu rijp is om de stap te wagen."

Er gaan inmiddels hardnekkige geruchten dat Internazionale naar de diensten van Afellay hengelt. Zo liet de voorzitter van de Italianen vandaag weten de jonge speler graag te willen halen. De formatie uit Milaan zou een bedrag van vijf miljoen euro voor de speler over hebben.

Afellay wil zich in elk geval nog tot de winterstop volledig op PSV focussen. "Ik zal me uiteraard voor honderd procent blijven inzetten voor de club. Maar dat lijkt me ook logisch. Ik heb enorm respect voor de supporters. Die zal ik, waar ik ook speel, altijd in mijn hart meedragen. Maar ook zij verdienen duidelijkheid over mijn toekomst. Ik ben blij dat ik die nu heb kunnen geven. Er valt wat dat betreft een enorme last van mijn schouders."