Krokodil laat vliegtuig neerstorten

Negentien mensen en een Britse piloot zijn overleden in een vliegtuigcrash veroorzaakt door een krokodil. Een passagier had de krokodil in een sporttas het vliegtuig ingesmokkeld, maar het reptiel ontsnapte en creeërde zo'n paniek dat het vliegtuig uiteindelijk in een huis neerstortte.

Het ongeluk gebeurde met een binnenlandse vlucht in Congo. Toen de krokodil zich naar de cockpit begaf ontstond er daar paniek, wat het vliegtuig uit balans liet raken. Een eenzame overlevende van de ramp vertelde het bizarre verhaal aan de politie. De krokodil overleefde de ramp, maar werd onthoofd met een machete.

Het incident gebeurde afgelopen augustus op een routinevlucht van de hoofdstad naar een regionaal vliegveld. Het vliegtuig werd bestuurd door een Belg, die ook eigenaar is van de vliegtuigmaatschappij, en een Brit. Vlakbij het regionale vliegveld waar er geland zou worden, stortte het vliegtuig zich een huis, waarvan de bewoners zich gelukkig buiten bevonden.

Toen de krokodil ontsnapte, raakte iedereen, inclusief de stewardess, in totale paniek. De stewardess en de passagiers renden naar de cockpit, wat het viegtuig ernstig uit balans liet raken, ondanks verwoede pogingen van de piloot het toestel recht te houden. Het betreffende vliegtuig was een Tsjechische Let L-410 Turbolet, waarvan er meer dan elfhonderd zijn gemaakt.