Politie vreest voor leven opvarenden veerpont

De politie houdt er ernstig rekening mee dat de schipper en eventuele andere opvarenden van de vrijdag aangevaren veerpont bij Breukelen niet meer in leven zijn. Er wordt al uren met man en macht gezocht, maar er is nog niemand gevonden in het koude water van het Amsterdam-Rijnkanaal.

Volgens het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) is er nog altijd geen duidelijkheid of er mensen aan boord van de pont waren. Er wordt zelfs rekening gehouden met een scenario dat er niemand aan boord was en dat de boot is losgeraakt van de kade en op drift is geraakt.

Het ongeluk aan de Kanaaldijk-West gebeurde rond 07.00 uur tussen Breukelen en Nieuwer Ter Aa. Het gele pontje voor voetgangers en fietsers werd overvaren door een binnenvaartschip. De voetpont kapseisde en ligt ondersteboven in het water. Het Duitse vrachtschip is niet noemenswaardig beschadigd.

De schipper van het vrachtschip wordt door de waterpolitie verhoord over het ongeluk. Hij is getest op alcohol en bleek nuchter. Of hij is aangehouden weet een woordvoerder van het KLPD niet. Dat is wel gebruikelijk bij aanvaringen.

Naar slachtoffers wordt onder meer door duikers gezocht. Eerder hielp ook een helikopter van de luchtvaartpolitie met een warmtebeeldcamera en zoeklichten. Er worden ook dregschepen met sonar ingezet. De politie zoekt getuigen van de aanvaring. Op het moment van het ongeluk zou aan de overzijde, op de Kanaaldijk-Oost, iemand met een fiets hebben gestaan.