Schipper vermist na aanvaring

Bij een aanvaring tussen een vrachtschip en een voetveer bij Breukelen zijn vrijdagochtend mensen te water geraakt.

Om hoeveel mensen het gaat en hoe ze er aan toe zijn, is nog niet bekend. Dat zegt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Alle hulpdiensten, waaronder de waterpolitie van het KLPD, zijn uitgerukt naar de plek van het ongeluk.

Het ongeluk gebeurde rond 07.00 uur aan de Westkanaaldijk tussen Breukelen en Nieuwer Ter Aa. De pont voor voetgangers over het Amsterdam-Rijnkanaal werd geraakt door een vrachtschip.  De politie zoekt nog naar slachtoffers. Er is nog niemand uit het water gehaald. Ook is niet bekend hoeveel mensen er op de pont zaten.

Update 08.34 uur
De schipper van de veerpont tussen Breukelen en Nieuwer Ter Aa wordt vermist na de aanvaring met een vrachtschip. Dat heeft de brandweer vrijdag gemeld.

Het is niet duidelijk of er nog andere mensen aan boord van de pont waren. Het bootje vervoert alleen fietsers en voetgangers. De brandweer zoekt met verschillende duikteams naar de schipper en mogelijke andere opvarenden die in het water zijn beland. De brandweer zet ook een helikopter in met een warmtecamera om mogelijke slachtoffers op te sporen.