Gamen tussen telefoon en Xbox 360 binnenkort mogelijk

Amerikaanse bezitters van een Windows Phone 7-telefoon kunnen vanaf woensdag online spellen spelen tegen vrienden met een Xbox 360. Dat heeft Larry Hryb, de communitymanager van Microsoft en onder gamers bekend als Major Nelson, bekendgemaakt in een weblog. Nederlandse consumenten moeten wachten tot volgend jaar.

De mogelijkheid om een mobiele telefoon te laten communiceren met een spelcomputer lijkt de belofte die Microsoft enkele jaren geleden maakte eindelijk in te lossen. Microsoft lanceerde de Xbox 360 vijf jaar geleden met het idee het online netwerk, genaamd Live, overal beschikbaar te maken. Microsoft deed dit onder het credo 'Live anywhere'.

De nieuwe functionaliteit gaat gepaard met een update voor de Xbox-website en een vernieuwing van de online winkel Xbox Live Marketplace. De aanpassingen gaan samen met een vernieuwde huisstijl. De komst van de bewegingsgevoelige Kinect-camera voor de Xbox 360 moet een belangrijke rol gaan spelen. De Kinect-camera wordt op 10 november in Nederland uitgebracht. De camera maakt gamen zonder controller mogelijk. Bij de lancering van Kinect worden achttien spellen verwacht waaronder dans-, fitness- en sportspellen.

Submitter:  Bron: Novum