Vader krijgt verkeerde lijk dochter mee naar huis

Een rouwende vader heeft deze week het verkeerde lijk meegekregen van het ziekenhuis. Terwijl de Saoedi-Arabiër dacht het lichaam van zijn negenjarige dochter te kunnen begraven, bleek men hem het stoffelijk overschot van een wildvreemd meisje te hebben meegegeven.

Een Arabische krant pakte vandaag uit met het schrijnende verhaal van Yehya Al-Nazawi uit Tabuk. Hij vertelde dat hij het lijk van zijn dochtertje wilde meenemen om het te wassen voor de aanstaande begrafenis. Het lijk was gewikkeld in een doodskleed, maar eenmaal uitgepakt bleek het een ander meisje te zijn.

Al-Nazawi rook lont toen hij voelde dat er haar op het hoofd van het lijk zat. "Het haar van mijn dochter was de dag ervoor nog afgeschoren in het ziekenhuis", verklaart hij. "Ik was verbaasd dat ik het haar gewoon door het doek kon voelen. Toen ik het lichaam uitpakte, was ik geschokt om te zien dat het niet mijn dochter was. In feite vind ik de manier waarop ze overleed in het ziekenhuis ook wel verdacht."

Het ziekenhuis heeft inmiddels excuses aangeboden voor de pijnlijke vergissing. Het ziekenhuis speelt echter het mortuarium de Zwarte Piet toe.