Menselijke resten gevonden in Arnhem

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de herkomst van donderdag in Arnhem gevonden menselijke resten. Vooralsnog wordt ervan uitgegaan dat sprake is van een misdrijf, maar ook de Gravendienst van het ministerie van Defensie is ingeschakeld omdat het mogelijk een graf uit de Tweede Wereldoorlog betreft, meldt een politiewoordvoerder.

De resten, een aantal botten en een deel van een schedel, werden rond 15.00 uur gevonden op een bouwterrein aan de Hoogstedelaan. Dat gebeurde tijdens een onderzoek naar munitie uit de Tweede Wereldoorlog, dat is ingesteld voorafgaand aan het bouwrijp maken van de grond.

Of de resten van een man of vrouw zijn, hoe de resten daar komen en wat er met het slachtoffer is gebeurd, is nog onduidelijk. In het gebied worden overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. "Er is hier destijds flink gevochten."

De aanname dat er mogelijk geen sprake is van een oorlogsslachtoffer, baseert de politie op hoe de resten erbij lagen. "Meestal worden er als er sprake is van oorlogsslachtoffers bij de resten zaken gevonden die daar op wijzen. Dat was hierbij niet het geval. Maar we sluiten niet uit dat het toch om een oorlogsslachtoffer gaat."

De politie heeft de vindplaats 'bevroren', zegt de woordvoerder donderdagavond. Het onderzoek naar de resten wordt vrijdag voortgezet.