Frank de Grave naar Orde van Medisch Specialisten

Frank de Grave is voorgedragen als voorzitter van de Orde van Medisch Specialisten. De voormalig staatssecretaris en minister voor de VVD volgt, als de algemene ledenvergadering op 25 november akkoord gaat, Willem van der Ham op.

Na zijn politieke carrière werkte De Grave als voorzitter van de raad van bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Ook werkte hij korte tijd bij de DSB-bank, maar daar vertrok hij al na twee maanden vanwege ruzie met Dirk Scheringa. De 55-jarige VVD'er is ook kandidaat voor de Eerste Kamer.

De Orde van Medisch Specialisten laat weten in De Grave een sterke voorzitter te zien die de organisatie 'verder toekomstbestendig' kan maken. Bovendien heeft hij veel ervaring met politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en kennis over de gezondheidszorg, zo laat de Orde weten.

De medisch specialisten zijn het oneens met kabinetsplannen om hun inkomen te korten en ziekenhuisdirecties meer zeggenschap te geven over de werkzaamheden van de specialisten. Ze hebben uit protest al zondagsdiensten gedraaid.


(Foto: Novum)