Joop van den Ende: Ik had Paul de Leeuw moeten afremmen

Joop van den Ende had Paul de Leeuw als producent moeten afremmen. Dat heeft hij gezegd in de Vara-gids. Van den Ende is aandeelhouder van het productiebedrijf van Paul, EVA Media. 

Tot nog toe heeft het bedrijf vrijwel alleen maar flops geproduceerd. "Het is inderdaad een fout van mij geweest dat we hem te veel vrijheid hebben gegeven. Paul is zó enthousiast en zit zó vol energie en motivatie dat je hem moeilijk kunt afremmen. Maar ik bewonder hem, ook als het niet goed gaat", zegt Van den Ende in het artikel in de Vara-gids. "Paul is één van de grootste talenten die de Nederlandse tv ooit heeft voortgebracht. Als hij met zijn show alleen op de zaterdagavond was gebleven - en niet ook nog op zondag - had hij daar nog makkelijk twee, drie jaar mee kunnen doorgaan."

Maar toch is Joop van den Ende over de vernieuwingsdrang van Paul de Leeuw wel positief. "Als Paul succes heeft, wil hij allang weer iets anders. Dat is natuurlijk ook een deel van zijn succes. Als er één man is die zichzelf voortdurend heeft vernieuwd, is het Paul!"

Foto: Novum