Verplicht halalvlees wekt woede Leefbaar Rotterdam

Leefbaar Rotterdam is boos over de voedselkeuze die raadsleden in Rotterdam hebben. Raadsleden die hun avondeten op het stadhuis nuttigen, zouden slechts kunnen kiezen uit vis, vegetarisch of halalvlees van op islamitische wijze geslachte dieren. Omdat volgende week de begroting behandeld wordt, moeten de raadsleden lange dagen maken.

"Ik wil niet worden gedwongen religieus bereid voedsel te eten," zegt Leefbaar-raadslid Ronald Schneider in Metro. Hij voegt eraan toe 'de islamisering van het stadhuis' spuugzat te zijn. Schneider zegt van plan te zijn volgende week een pizza met ham te gaan bestellen.

Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam stelt echter dat halalvlees een vierde keuze is op het stadhuis, naast vis, vegetarisch en vlees. "Halalvlees is een vierde, extra optie. Alleen voor wie dat wenst."

Leefbaar Rotterdam is van plan schriftelijk vragen te stellen over de voedselkwestie. De partij uitte eerder al haar verontwaardiging over de eindejaarsbarbecue op het gemeentehuis van Rotterdam. Daar werd uitsluitend halalvlees geserveerd. "Dus ik had zelf speklapjes en saté meegenomen, maar die mochten er niet op," aldus Schneider.