Stakingen kosten Air France-KLM 25 miljoen

De stakingen in Frankrijk wegens de verhoging van de pensioenleeftijd hebben luchtvaartmaatschappij Air France-KLM al 25 miljoen euro gekost. Een woordvoerster van Air France-KLM bevestigde donderdag een bericht in de Franse krant La Tribune met een dergelijke strekking.

Elke dag dat er gestaakt wordt, kost de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij ongeveer 5 miljoen euro, aldus de zegsvrouw. Volgens de woordvoerster wordt er donderdag niet gestaakt door personeel bij Air France-KLM. Er is nog wel sprake van enige vertraging bij sommige vluchten.

Volgens een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij in Nederland zijn er dinsdag vier vluchten geannuleerd in verband met de stakingen in Frankrijk. "Nu wordt gewoon de dienstregeling uitgevoerd", aldus de zegsvrouw. Op vluchten naar Zuid-Frankrijk en Spanje is nog wel sprake van vertraging.

In Frankrijk is het al dagen onrustig omdat de Franse regering de pensioenleeftijd wil verhogen naar 62 jaar. Er werden blokkades opgeworpen bij raffinaderijen, gestaakt in het openbaar vervoer en ook leraren legden het werk stil.

Stakingen kosten Air France-KLM 25 miljoen
Stakingen kosten Air France-KLM 25 miljoen (Foto: ANP)