Moeder laat dochter als hoer werken

Een moeder uit het Australische Illawarra moet twee en half jaar de gevangenis in, omdat ze haar zestienjarige dochter aan een baan als prostituee had geholpen. De 43-jarige vrouw had het geboortebewijs van het zestienjarige meisje vervalst, zodat de tiener legaal als hoer aan de slag kon.
 
Het meisje heeft een jaar als prostituee gewerkt onder de naam 'Layla'. Ze werd verschillende keren door haar klanten gedwongen om drugs te nemen en om tegen haar zin seks te hebben. In een slachtofferverklaring verklaart de tiener dat ze door een hel ging en niet kan begrijpen hoe haar moeder kon toestaan dat ze seks had met vreemdelingen voor geld.
 
Door haar werk als prostituee kreeg het meisje een laag zelfbeeld. Ze deed een zelfmoordpoging en kerfde het woord 'slet' in haar been. De rechtbank nam het de vrouw extra kwalijk dat ze haar dochter prostitueerde, omdat bekend is dat het meisje erg labiel is. Wel hield de rechtbank rekening met de persoonlijke omstandigheden van de moeder. Zo was ze depressief en heeft ze een slechte jeugd gehad.