Politie toont compositietekening 'Vondelparksteker'

De recherche is nog steeds op zoek naar de man die donderdagnacht in het Vondelpark in Amsterdam een 23-jarige man neerstak. Het onderzoek heeft tot nu toe geen aanhouding opgeleverd. Met het verspreiden van een compositietekening hoopt de politie dat de dader wordt herkend.

Het slachtoffer zat rond 01.45 uur met zijn vriendin in het park toen hij plotseling door een onbekende man werd gestoken. Het slachtoffer probeerde weg te komen maar zakte na vijftig meter in elkaar. Agenten reanimeerden hem kort daarop, waarna hij naar een ziekenhuis gebracht voor een operatie. De dader rende het park in.

De politie neemt de zaak hoog op en heeft een groot team op de zaak gezet. De dader zou een blanke slanke man van ongeveer 30 jaar zijn. Hij is ongeveer 1,90 meter, met een onverzorgd uiterlijk. Hij had een groen trainingspak aan en droeg een een petje opvallend hoog op zijn hoofd.

De compositietekening wordt dinsdagavond vertoond op AT5, in Opsporing Verzocht en Hart van Nederland. Het opsporingsprogramma Ter Plaatse van TV Noord Holland besteedt er woensdag aandacht aan.