S. de Jong en Anita niet tegen AJ Auxerre

Vurnon Anita moeten het Champions League-duel tegen AJ Auxerre, dat morgenavond wordt gespeeld, aan zich voorbij laten gaan. De verdediger heeft te veel last van een blessure aan zijn kuitbeen.

De kans is groot dat Urby Emanuelson de vervanger van Vurnon Anita zal zijn. "Met de blessure van Vurnon blijven er weinig andere opties voor de linksbackpositie over", liet de speler tijdens een persconferentie weten. "Jan Vertonghen kan er ook staan, maar hij is te belangrijk voor de verdediging. Ik moet er staan voor het team en dat doe ik ook."

Naast Anita zal ook Siem de Jong het treffen met AJ Auxerre aan zich voorbij laten gaan. De aanvallende middenvelder kampt nog altijd met problemen aan zijn hamstring en zit niet bij de selectie.

Martin Jol, trainer van Ajax, zal verder weinig veranderingen in zijn selectie aanbrengen. Het is alleen nog twijfelactig of André Ooijer morgenavond in de basis zal starten. "Als Ooijer fit is kan ik hem goed gebruiken", liet de oefenmeester weten. "Maar voor Oleguer geldt hetzelfde. Hij komt ook wel in het verhaal voor. Wij willen nu in de Champions League zoveel mogelijk punten halen. Daarna zien we wel verder."