Uitslagen België speelronde 11

In de Belgische Jupiler Proleague is er dit weekend weer een volledige speelronde afgewerkt. Koploper Genk won ook deze week weer zijn duel ditmaal was Standard het haasje en ook STVV werd afgeslacht. In dat duel was Eupen de sterkste.

Eupen - STVV

Eupen heeft voor een grote verassing weten te zorgen. Met een combinatie van techniek en inzet wisten zij de kanaries van Sint Truiden te vernederen. In eigen huis werd het 6-0. Al in de eerste helft hadden de Panda's de wedstrijd beslist. Na doelpunten van Daniel Panizzolo, Ervin Zukanovic, Kevin Vandenbergh en Matthias Lepiller konden de Eupenaren met een gerust hard aan de thee.

In de tweede helft was het opnieuw snel raak. Daniel Millicevic wist al na vier minuten in het tweede bedrijf de bal achter doelman Mark Volders te krijgen. Met nog 35 minuten op de klok wist ook aanvoerder Milicevic een doelpunt te maken. Een slecht verwerkte vrije trap wist hij te promoveren tot doelpunt. Met de 6-0 was een half uur voor het einde van het duel dan ook de eindstand op het scorebord verschenen. Bij thuiskomst werden de bus van Sint Truiden nog tegen gehouden door de eigen supporters. Zij zijn ontevreden met de uitslagen van de voorbije weken.

Racing Genk - Standard

Al na achttien seconde was de brilstand op het scorebord verdwenen. De thuisploeg wist door een prim actie van topscorer Jelle Vossen en Marvin Ogunjimi op voorsprong te komen. Hierna was het vrij snel weer raak. João Carlos wist binnen de vijftien minuten opnieuw het net te vinden en doelman Bolat te passeren. Diezelfde Bolat kreeg even later ruzie met de topscorer van de Pro League, Vossen. Beide kregen de gele kaart maar Bolat vond dat niet genoeg en kreeg na opnieuw ruzie maken zijn tweede gele kaart en kon van het toneel verdwijnen. Toch was het Standard dat terug kwam in de wedtrijd via een doelpunt van Mehdi Carcela.

Twee minuten na rust was het Jelle Vossen die de keeper van Standard wist te passeren. Met nog een 35 minuten op het klokje van de scheidsrechter was het Standard dat zich terug in de wedstrijd vocht met een doelpunt van Mohammed Tchite. Lange tijd bleef de stand 3-2 totdat in de derde minuut van de blessuretijd Daniël Tözser de 4-2 voor Genk op het scorebord wist te zetten. Kort daarna vloot de scheidsrechter af en kon Genk met deze overwinning opnieuw afstand nemen op de concurrentie. De Genkenaren staan momenteel 7 punten los van de nummer twee in de Pro League, AA Gent.