'X Factor-babe jat 'Under The Bridge''

Diana Vickers' nieuwste single is in zwaar water terechtgekomen. De Britse nummer vier van de vorige editie van X Factor heeft waarschijnlijk een rechtszaak van de Red Hot Chili Peppers aan haar broek hangen. De 'Peppers' beweren dat Vickers' 'My Wicked Heart' als twee druppels water lijkt op hun fameuze 'Under The Bridge'.

Vickers zal haar nieuwste hit morgen ten gehore brengen tijdens de resultatenaflevering van de Britse X Factor. De Peppers willen dan ook haast maken om deze verkrachting van hun grootste hit uit de schappen te halen.

Een rechtszaak is dan ook onvermijdelijk. Anthony Kiedis en de zijnen staan overigens sterk. Vickers heeft namelijk zelf toegegeven veel naar de Peppers te hebben geluisterd voor ze haar eigen nummer schreef.

"Ja, dat gebeurde zonder er acht op te hebben geslagen", antwoordde ze toen ze op de gelijkenis werd gewezen. "We hebben 'My Wicked Heart' in een uur geschreven. Pas na het inzingen bedachten wij dat het wel erg bekend klonk. Pas toen realiseerden we ons dat het leek op 'Under The Bridge omdat we die de dag ervoor nog hadden gehoord. We besloten het nummer echter gewoon te laten zoals het was."

Had ze het nu toch maar veranderd, want de Amerikaanse rockband klaagt de zangeres nu aan voor plagiaat. "Ze heeft het zichzelf er niet makkelijker op gemaakt door te verklappen dat ze tijdens het schrijven van haar nummer naar 'Under The Bridge' luisterde", weet een bron. Een woordvoerder van Vickers' platenmaatschappij weigert te reageren op de kwestie. De zangeres zal het nummer morgen vertolken als circusdirecteur en een clown.


Vickers' single


Het briljante origineel. Jatwerk? Oordeel zelf!