Motief gijzeling blijft onduidelijk

De politie maakt nog niet bekend wat het motief is van de brute gijzeling in het Gelderse dorp Millingen aan de Rijn. Vrijdagavond werden een 46-jarige man, een 41-jarige vrouw en een tienjarig meisje urenlang in hun eigen huis vastgehouden.

In het belang van het onderzoek zwijgt de politie over de wrede overval op het gezin. Vier of vijf mannen stormden rond 21.00 uur de woning binnen aan de Zeelandsestraat. De man des huizes werd daarbij geslagen en beschoten. Hij werd geraakt door drie kogels. De overvallers hebben het hele huis uitgebreid doorzocht. Tegen middernacht kozen de overvallers het hazenpad. De gewonde man is opgenomen in het ziekenhuis.

De politie heeft signalementen verstrekt van de daders. De mannen zijn tussen de 25 en dertig jaar en hadden allemaal een bivakmuts over hun hoofd. Dader 1 heeft een getinte huidskleur, brede lippen en sprak Nederlands met een buitenlands accent. Hij had een zwarte jas en broek aan en liep op bergschoenen.

De tweede dader is blank en sprak accentloos Nederland. Hij droeg tijdens de gijzeling een korte zwarte jas. De derde dader had een opvallende zwarte jas aan met een geelwitte afbeelding op het borstvak. Hij was maar zo'n 1.60 meter lang. Over de vierde en/of vijfde dader is niets bekend.