Wenger: "Wilshere verdiende een rode kaart"

Arsenal-trainer Arsene Wenger vindt de rode kaart voor Gunner Jack Wilshere terecht in het duel met Birmingham City (2-1 winst).

De Fransman zag zijn jonge speler hard doorgaan op Birmingham-spits Nikola Zigic, die de openingstreffer maakte in het Emirates Stadium. Wilshere moest daardoor kort voor tijd het veld verlaten. "Wilshere verdiende de rode kaart. Hij kwam veel te laat in", verklaarde Wenger na afloop tegen Engelse media.

"Het was zijn eerste overtreding van de wedstrijd. Maar het was een zware overtreding. Hij is geen type om de hele wedstrijd door te schoppen. Het voetbal staat bij hem voorop. Hij was ook een van de betere spelers vanmiddag, maar hij kwam gewoon te laat in bij Zigic", vervolgt de Franse trainer van Arsenal.

Wenger heeft ondanks de rode kaart van Wilshere wel complimenten voor de middenvelder. "Hij is een zeer complete speler. Zowel in verdedigend als aanvallend opzicht voegt hij iets toe aan ons spel. Wilshere is zeer creatief en denkt altijd vooruit", besluit Wenger. Arsenal won in eigen huis dankzij treffers van Samir Nasri en Marouane Chamakh.