Blizzard klaagt makers Starcraft II cheats aan

Niet content met enkel het bannen van de cheaters die Starcraft II online onveilig maken, gaat Blizzard nu ook achter de makers van de cheats aan. Drie makers van de cheatprogramma's zijn door Blizzard aangeklaagd wegens overtredingen van de EULA, ofwel de 'End-User License Agreement', Battle.net gebruiksovereenkomsten en copyrightwetten.

De verklaring van Blizzard luidt: "Just days after the release of Starcraft II, Defendants already had developed, marketed, and distributed to the public a variety of hacks and cheats designed to modify (and in fact destroy) the Starcraft II online game experience. In fact, on the very day that Starcraft II was released, representatives of the hacks Web site advised members of the public that 'our staff is already planning new releases for this game.'"

Blizzard eist een schadevergoeding en een deel van de opbrengsten van de cheatprogramma's. Buiten het feit dat de programma's de licentieovereenkomst omzeilen is Blizzard ook boos omdat het plezier van de 'gewone' gamer ten onder gaat door de valsspelers. Hierdoor zal volgens de gamesgigant slechte mond tot mond reclame ontstaan voor de game, wat het imago van Blizzard kan beschadigen.

De beschuldigden, "Permaphrost" en "Cranix" uit Canada en "Linuxawesome," uit Peru, moeten in Los Angeles de zitting bijwonen, zoals vastgesteld in de EULA.