Politie slaags met driehonderd feestgangers

De politie is zaterdagmorgen in Winschoten slaags geraakt met zo'n driehonderd feestgangers en omstanders. Een agente raakte gewond aan haar oog door een rondvliegende steen. Ook raakten een aantal feestgangers en omstanders gewond toen de politie charges uitvoerde met de wapenstok en een politiehond inzette, meldt de politie.

De feestgangers waren naar een schoolfeest geweest. Na afloop daarvan hadden ze zich verzameld op het Marktplein. Een 17-jarige jongen uit Winschoten ging daar door nog onbekende oorzaak flink door het lint. Hij sloeg wild om zich heen. Toegesnelde dienders besloten de jongen voor zijn eigen veiligheid aan te houden, maar daar waren omstanders het niet mee eens.

De ongeveer driehonderd mensen op het plein begonnen de agenten met stenen en glas te bekogelen. Agenten droegen de groep op te vertrekken, maar dat weigerden de feestgangers en omstanders. Daarop voerden ongeveer twintig agenten charges uit en werd de politiehond ingezet. Nadat agenten assistentie kregen van andere collega's keerde de rust weer terug.

Sommige gewonden moesten zich met bijtwonden laten behandelen in een ziekenhuis. Ook de agente moest in een ziekenhuis worden behandeld. Alle gewonden konden na behandeling het ziekenhuis echter weer verlaten. Bij de schermutselingen sneuvelde ook de ruit van een politieauto.

Vooralsnog zijn geen aanhoudingen verricht.

Zie het topic over dit voorval.