Lichaam Solomon Burke onderweg naar VS

Het lichaam van Solomon Burke is momenteel onderweg naar de Verenigde Staten. Dat heeft zijn dochter Candy Burke bekendgemaakt. Het vliegtuig met het lichaam van de soullegende vertrok iets voor 11.00 uur van Schiphol. Burke wordt begraven in Los Angeles.

Burke overleed zondag plotseling bij aankomst op Schiphol. De 70-jarige zanger zou dinsdag een concert geven in Paradiso met De Dijk. Het lichaam van Burke lag in het mortuarium op Schiphol. De Haagse uitvaartonderneming Meersorgh was verantwoordelijk voor de repatriëring. "Ik vond het een grote eer dat wij het mochten regelen", zegt directeur Dennis Friperson.

De nabestaanden van Burke willen alle fans bedanken voor hun steun en condoleances. "Moge Solomons boodschap van liefde en vrede voor altijd in ons voortleven", hoopt zijn dochter Candy. De familie vraagt om privacy tijdens de rouwperiode.

Belangstellenden kunnen voor details over de afscheidsceremonie terecht op de website van Burke. De familie vraagt fans in plaats van bloemen mee te brengen, een donatie te doen aan de Burke Maynard Foundation.


Solomon Burke (Foto: Novum)